Over Groenplanning De Bonte

Over Groenplanning De Bonte

Over ons

Al jaren vormen we het aanspreekpunt voor alles rond tuin- en landschapsarchitectuur, tuinaanleg, tuinonderhoud en automatische beregening. Later kwam hier ook Agro De Bonte bij: een tak in ons bedrijf die zich bezighoudt met het telen van landbouwgewassen

We zijn dus als creatief ontwerpbureau voor landschaps- en tuinarchitectuur vertegenwoordigd in alle takken van de groensector: van de volledige aanleg en het onderhoud van tuinen & landschappen tot het kweken van bomen die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen. Je hoort het dus, groene vingers zitten in onze genen.

Onze visie

start vanuit duurzaamheid.

Duurzaamheid is een van onze kernbegrippen. En dat trekken we door in alles wat we doen. We volgen de ontwikkelingen in de tuinsector op de voet, waardoor we steeds mee zijn met de nieuwste trends. Zo kunnen we onze klanten steeds een duurzaam tuinontwerp voorleggen, dat volledig aansluit bij hun wensen en behoeften.

Hoe doen we dat concreet? Wel, we kiezen in de eerste plaats zo veel mogelijk voor materiaal dat hier in België gemaakt wordt. Meer nog, veel van onze tools ontwerpen we zelf! Daardoor hebben we een overzicht over de volledige productielijn én zorgen we dat ons materiaal steeds voldoet aan de hoogste duuzaamheids- en kwaliteitsnormen. 

"Wij voeren voornamelijk private en semi-openbare projecten uit."

Onze geschiedenis

een kort overzicht

In de jaren '80 werd 'De Bonte' opgericht door mijn vader, Philemon De Bonte. Later namen mijn broers Steven en Hans het roer over. In 2015 veranderde de naam in 'Groenplanning De Bonte' en kwam ik (Karl) als afgestudeerd tuin- en landschapsarchitect aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van de School of Arts van HoGent, mee in het bedrijf. Zo was de cirkel rond.

Een familiebedrijf, gerund door 3 gepassioneerde broers met elk hun eigen talenten. Dat is Groenplanning De Bonte.